Amsterdam
020-2615188
amsterdam@meerbusiness.nl

Awards

Amsterdam Business Award

De Amsterdam Business Award is een prijs voor voortreffelijk ondernemerschap en wordt, sinds 2010,  jaarlijks uitgereikt in de Metropoolregio Amsterdam. De award is een beloning voor bedrijven die een bijdrage leveren aan de regio door innovatief te zijn, banen te scheppen, duurzaam te zijn en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De award is een initiatief van het zakenplatform MeerBusiness Amsterdam en wordt gesteund door de gemeente Amsterdam, de Kamer van Koophandel en vele andere partijen die betrokken zijn bij het creëren van een ondernemend klimaat via co-creatie.

 

Amsterdam International Business Award

Deze categorie is in 2013 toegevoegd aan de Amsterdam Business Awards. Dit is een prijs voor buitenlandse bedrijven in de metropoolregio Amsterdam die aan de regio hebben bijgedragen. Het gaat hier om bedrijven die cruciaal zijn voor de economisch ontwikkeling van de regio.

 

Amsterdam Culture Business Award

In 2012 is er, naast de Amsterdam Business Award, een nieuwe categorie bijgekomen: de Culture Award. Dit is een prijs voor culturele organisaties die aangetoond hebben een voorbeeld te zijn in hun vakgebied.

 

Next Unicorn Award

Vanaf 2015 is de organisatie van de Amsterdam Business Awards gevraagd om ook aandacht te besteden aan de startende bedrijven uit de regio. Spin-offs vanuit de universiteiten, disruptive startups die waardeketens verstoren, en greenfields vanuit bestaande bedrijven zorgen voor nieuwe samenwerkingsverbanden en uiteindelijk ook nieuwe banen. Een Unicorn -een kreet uit de wereld van het Venture Capital- is een startup die inmiddels verschillende financieringen achter de rug heeft en gewaardeerd wordt op $1 miljard.

Vanuit een longlist aan bedrijven die minimaal drie jaar bestaan wordt gekeken naar het innovatief vermogen, de mate van schaalbaarheid, het management, de mate waarin voldoende resources betrokken kunnen worden, de financiële stabiliteit, de bijdrage aan de regio en de sociaal maatschappelijke intentie. Uiteindelijk zullen drie bedrijven op het podium uitgenodigd worden tijdens de Amsterdam Business Inspiration in december. Een evenement waar 1000 ondernemers uit de regio samenkomen. De uiteindelijke winnaar van de prijs is een voorbeeld voor de nieuwe generatie startups en zal een pakket aan ondersteunende faciliteiten aangeboden krijgen om de boodschap verder in de markt te kunnen verkondigen.

© AMSTERDAM BUSINESS AWARDS 2018